В Министерски съвет вече се влиза със зелен сертификат

OFFNews 10 февруари 2022 в 12:15 1695 1

Заповедта на премиера Кирил Петков в сградата на Министерския съвет да се влиза само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица, съобщи правителственият пресцентър.

Заповедта бе подписана от Петков през декември миналата година и влиза в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%, уточнява пресцентърът.

В сградата на Министерския съвет се допускат само хора, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване, удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела. Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане PCR или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта.

Горните правила не важат за журналистите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и за граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията. Изключение от заповедта са и децата под 18-годишна възраст.

При идването на Петков на власт той обяви, че първата му заповед ще е в Министерския съвет да се влиза със зелен сертификат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!