В Европарламента Бареков се обяви против падане на US визите

OFFNews 02 март 2017 в 09:44 14027 9

Снимка Пресцентър на Презареди БГ

Евродепутатът Николай Бареков в ЕП

Евродепутатът Николай Бареков се обяви против отпадане на американските визи за България по време на дебат в Европейския парламент.

Дискусията бе на тема трябва ли Европейската комисия да върне временно визите за гражданите на САЩ заради отказа на Вашингтон да предостави безвизов достъп за гражданите на пет държави от съюза - България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния.

Бареков е категоричен, че ако това се случи, последствията за държавата ни биха били катастрофални, защото, първо място, страната ни ще пострада от изтичане на мозъци. "Само за месеци България ще опустее", прогнозира той.

Бареков изтъкна като аргумент и риск за износ на криминален бизнес от България към САЩ. По думите му подобен експорт към страни извън ЕС у нас вече е утвърдена практика. На финал Бареков припомни, че ЕС не е федерация и не следва управлението на държавите членки да бъде централизирано.

Евродепутатът смята, че решаването на визовия проблем между България и САЩ трябва да остане приоритет и на двете държави.

Резолюцията за визовата реципрочност със САЩ, която пряко засяга България, ще бъде гласувана от ЕП  днес по време на пленарната сесия на Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

02.03 2017 в 11:02

Бареков немедленно да престане да чете в оффа и да ми краде идеите.

Благодаря предварително!

12392

2

sevsev

02.03 2017 в 10:57

Бареков да пита Сидеров какви хапчета взима, може и на него да му помогнат.