В деня на учителя: Борисов си спомни за майка си

OFFNews 05 октомври 2019 в 09:17 1696 0

Честит празник на всички учители! Силно ценя вашата работа и ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. 

Така премиерът Бойко Борисов поздрави преподавателите в Международния ден на учителя днес, който се чества от от 1994 г. Празникът влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя” през 1966 г. Целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото. 

Борисов написа още: 

Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов. Но времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи.

Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри.

Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. Вярвам, че вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки вашата ключова роля в обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови