'В България няма ядрено оръжие, американските F-35 пазят въздушното ни пространство'

Ружа Райчева 03 юни 2022 в 14:50 2881 4

Снимка Прессекретариат на държавния глава

Категорично в България няма ядрено оръжие. Американските изтребителите идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренирочвъчна дейност с българските ВВС, и да помагат за усилването на охраната на въздушното ни пространство.

Това заяви президентът Румен Радев под връх Тумба в Беласица, където участва в откриването и освещаването на военен паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия. Президентът глава поднесе венец на монумента и отдаде почит на загиналите.

Преди два дни американски изтребители F-35 кацнаха в авиобаза "Граф Игнатиево" като продължение на мисията за охрана на въздушното пространство на България от НАТО. Все още не ясно колко време ще останат у нас.

Румен Радев очаква актуализацията на бюджета да се приеме възможно най-бързо, така че антикризисните мерки да не закъснеят. Президентът коментира вчерашната проява на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, който си направи селфи, показвайки среден пръст на парламентарната група на ГЕРБ в пленарната зала:

"Нашият парламент се е нагледал на какво ли не, тук не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина по който изглеждат и говорят, те изразяват отношението си към българските граждани."

По отношение на днешния протест на надзирателите и полицаите Румен Радев заяви, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. Според президента всички професионални слоеве имат основания да искат по-добри условия за работа и труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

4

Ран Босилек

03.06 2022 в 19:39

Знам, че ти не можеш да спреш да коментираш, пе си на заплатка тук. Ама трябва да има и другата гледна точка.

2073

3

Johnny B Goode

03.06 2022 в 17:10

Н@сран Босилек, хубаво си спрял да четеш. Ако спреш и да коментираш, цена няма да имаш.
Да се разнесе малко смрадта на водка и партенки в сий фором.

-5531

2

Ран Босилек

03.06 2022 в 16:14

Двв лъжи само в заглавието, надолу няма и да чета.

10298

1

AntiZ

03.06 2022 в 14:55

Фу-Рашката се притесни данеби неговият гуру путКин да си помисли нещо...Тоя по-добре от всеки трябва да знае какво значи F 35! Не ти трябва ядрено оръжие с такъв самолет и никой с полирана глава, пълна със сърпове и чукове, не е способен да го управлява!

 
X

Да помогнем на украинските деца!