Уранът във водата скара БСП и ГЕРБ, отнеха думата на Елена Йончева

Последна промяна на 21 април 2017 в 09:37 9678 6

Снимка бТВ архив

Вина за ситуацията с урана в Хасково носи правителството на ГЕРБ, заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева от трибуната на Народното събрание в становище от името на вносител на изслушването на трима служебни министри във връзка с урана във водите на Хасково и Първомай.

Йончева уточни, че вина носи правителството на ГЕРБ, министърът на здравеопазването Петър Москов, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на околната среда и водите Ивелина Василева. „Като депутат от Хасковска област и и от името на ПГ на „БСП за България“ поисках това изслушване, защото хората в град Хасково са разтревожени“, каза тя, цитирана от Фокус.  Йончева обърна внимание, че поради спиране на помпени станции съществува реална опасност от режим на водата в Хасковско. По думите й в града са поставени 16 внодоноски.

Йончева попита откога се знае, че водата в Хасково съдържа уран и завишени алфа частици. „Какви мерки е предприело МЗ и РЗИ – Хасково за три години, през които МОСВ е установявало несъответствия с нормите“, попита още Елена Йончева. Тя изрази надежда днешното изслушване да даде информация защо след като Министерство на здравеопазването е имало достъп до информация за състоянието на водата не е предприело мерки.

Председателят на парламента Димитър Главчев й отне думата. Народният представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов взе отношение и заяви, че не може ораторите от тази трибуна да внушават изводи по повод изслушване. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-394

6

thehappyroger

21.04 2017 в 12:33

Не мога да повярвам, че има хора, които защитават факта, че се е знаело за уран във водата и не са взети незабавни мерки, това е за затвор бе, хора :D Аре стига с тия партийни принадлежности, дайте да мислим като независими разумни човеци, които живеем заедно на тази земя. мутрите от бсп може и да се възползват от ситуацията да скочат на мутрите от герб, ама в случая са брутално прави, да знаеш за радиоактивно вещество в питейната вода и да се правиш на луд няколко месеца, докато хората консумират, някои произвеждат храни с тази вода, това е престъпление с/у хората там, пълно нарушаване на човешките права и крайно безхаберие и бездушие, а опитите за убеждаване на нацията, че няма нищо страшно и опасно са мега нагли, ама глупаците ще повярват разбира се, докато консумирания уран ще си свърши работата в организма на хората.

991

5

Севтопол

21.04 2017 в 11:56

Шопе, това ли е свобода на словото,всеки излиза на трибуната/особено когато са включени тв камерите/ и започва да сипе каквито и към когото си иска обвинения? За тази работа нали има разследващи и съдебни органи? Преди време скачаме срещу Цветанов,който направи същото от трибуната на Народното събрание с обвиненията към едни лекари /не политически опоненти все пак/, а сега защитаваме същото поведение,ама защото то сега нали някакси по-друго......Айде,моля.

1299

4

дони

21.04 2017 в 11:09

Това беше поредната "партенка" и още един повод за Елена да покаже комсомолския си фалцет. Но такава канонада от всички посоки едва ли са очаквали победителите в изборите. Дано се справят заради всички нормални хора в тази страна!

1414

2

Шопа

21.04 2017 в 10:02

Главчев ,Главчев ...
къде е свободата на словото на депутатите ? или е само за Герберасти които са скрили фактите 1г и са бездействали ?

5017

1

Nik68

21.04 2017 в 09:53

Ако някой е очаквал друго зверски се е излъгал. Те само това могат. Да сипят обвинения и АММ /ако мине, мине/. Така правят имидж, политика, журналистика. А и сегашната говорителка така я е каралал зял живот. Приказки, приказки, приказки - иди проверявай в Чечня или Афганистан например. Стабилния гръб на Станишев й осигури работа и на стари години.