Ексклузивно Исторически момент: Зелена светлина от парламента за сваляне на ветото на Северна Македония

Учителки социалистки: Никакъв джендър в час

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2018 в 08:53 8402 8

Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията за решението да не се ратифицира Истанбулската конвенция.

"В никакъв случай не отстъпвай под натиска на ПЕС и Сергей Станишев", заръчаха пловдивските социалисти на Корнелия Нинова.

"Ние бяхме най-активни в кампанията против насилието над жените, но не приемаме джендър идеологията", заявиха жените социалистки, съобщават от "Позитано 20".

Те благодариха на парламентарната група, че внася промени в Наказателния кодекс, с които насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията. Нинова ги информира, че в петък депутатите ще предложат и създаването на кризисни центрове за пострадали от домашно насилие.

"По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция”, добави тя.

Учителки от региона изразиха недоволството си от опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и заявиха категорично, че няма да допуснат такова в техните часове.

“Образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, учи се Възраждане без да се е учило Средновековие. Българчетата не знаят кой е цар Калоян. Изтрива се паметта ни за история и българщина. Изопачават се и се идеологизират исторически факти, а сега и джендър образование”, споделиха още преподавателите.

По думите им едно цяло поколение се осакатява, то няма да знае род и няма да има ценности.

“На всяка цена трябва да защитим децата си. Няма да отстъпя под натиска. Бъдете спокойни. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал”, заяви Корнелия Нинова.

В дискусията бе изтъкнато, че държави, които често се дават за положителен пример, като Великобритания, Унгария, САЩ и други още не са ратифицирали конвенцията.

“Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си”, обобщи Нинова.

В срещата участие взеха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, с който присъстващите коментираха организационни въпроси и подготовката за местните избори, както и областният председател на партията Георги Гергов и общинският Красимир Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

8

Стефан

03.02 2018 в 10:24

Да де, ама "само знания и умения" са студентска работа. То затова и в училището трябват учители, а не "преподаватели". Изхвърли възпитанието от училището - и на изхода вече ще имаш не хора, а човекоподобни.
Което и наблюдаваме.

13750

7

sottozero

02.02 2018 в 13:07Е така вече се съгласих. Напълно нормално е травестит да даде на детето ти по-добри знания и умения от социалистка.

13750

5

sottozero

02.02 2018 в 12:51Много ясно, ти предпочиташ субект, който до 5ти клас ще е господин на детето ти, а след 5ти- госпожа.

12001

3

Севтопол

02.02 2018 в 11:15

А Кобилкина няма ли да я спрете от телевизиите?

10571

2

Hissarion

02.02 2018 в 10:11

Какви социалисти биха се уповавали на Православната църква и хората, които защитават семейните ценности и морал? Тези звучат повече като върли консерватори.

17413

1

мнение от IP

02.02 2018 в 09:05

Ха-ха. Кирил Добрев е тоя, дето предпочита жените за други работи.