Учител от Долно Дряново ще наследи Мария Габриел в ЕП

OFFNews 11 май 2017 в 09:58 5353 1

Снимка Нова тв

Асим Адемов

Ако евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел бъде избрана за еврокомисар, мястото й в Европейския парламент ще наследи учител от благоевградското село Долно Дряново.

Той се казва Асим Адемов и е следващият в листата на партия ГЕРБ на последните проведени избори за Европейски парламент. Кандидатурата на Мария Габриел бе официално издигната от българското правителство в сряда, предстои одобрение и изслушване от евродепутати.

Пред Нова телевизия Адемов призна, че не е очаквал да заеме поста. Той влиза в политиката преди няколко години - първоначално в ДПС, а по-късно се мести в ГЕРБ. Казва, че по време на правителството на Пламен Орешарски му отмъстили за смяната на партията и го уволнили от училището. След като взели властта, ГЕРБ го възнаградили с политически пост - зам. областен управител на Благоевград. В момента Адемов е директор на училището в селото си, преподава български език и литература.

Той сподели още, че родителите му, които вече са покойници, изживели тежко пътя му в политиката. Не мисли за заплатата от около 7000 евро, която ще получава като евродепутат и която е около 10 пъти над неговата в момента, а за отговорностите. В ЕП иска да работи за българското образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

11.05 2017 в 10:25

Учудващо е, че не са го натиснали да се откаже от позицията в полза на някой следващ по-важен.