Официално: Мария Габриел е българският еврокомисар

Юлиан Христов 10 май 2017 в 11:13 6920 20

Мария Габриел е българската номинация за еврокомисар. Това обяви след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

Предстои ресорът ѝ да бъде уточнен, посочи Захариева. 

Самата Мария Габриел заяви, че ще "бди" българското председателство да бъде успешно.

Няма да се ангажирам с ресор. Решението за него е изцяло в ръцете на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, каза още Габриел. 

Министър-председателят Бойко Борисов информира председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за решението на правителството да издигне кандидатурата на Мария Габриел за член на ЕК от България, съобщиха от "Дондуков" 1. 

В писмо до Юнкер Борисов припомня, че темата е обсъдена между двамата в телефонен разговор в петък. „С радост мога да Ви съобщя, че днес – още на първото си заседание, българското правителство взе решение да номинира за този пост Мария Габриел. Благодарение на нейните професионални качества и дългогодишен опит в Европейския парламент съм убеден, че Мария Габриел ще има важен и стойностен принос към работата на Комисията”, посочва министър-председателят. 

Той изразява очакване да обсъди възможно най-скоро с председателя на ЕК номинацията и да получи неговото съгласие, както предвижда Договорът за ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11610

18

Prologue

10.05 2017 в 16:33

sottozero, ти си най-големия дупедавец в тоя сайт, честно :D То явно за туй от край време все са ти в устата соросоидчетата, едни и същи предатели сте! :)

42249

16

Denis Rizanov

10.05 2017 в 14:35

Ми то тоя период е всъщност началото на активната регистрация. Преди това всеки можеше да пише свободно откъдето си с каквото си иска име и се крадяха профили на поразия. Най-пострадал пак беше Професора и още двама-трима.

42249

14

Denis Rizanov

10.05 2017 в 13:51

Егати, чувствам се пренебрегнат някак си.
псевдодокторчето, тринадесетия анус на онзи с многото профили, дърдорел, дърдорел и накрая ме е пропуснал в напусканите пъзни.
Ми не е честно да го... Що така?
 
X

Да помогнем на украинските деца!