Ученик стана общински съветник в Мездра

18-годишният Косто Томов е внук на бившия депутат от БСП Тома Томов, съден за подкуп като прокурор

OFFNews 29 октомври 2019 в 12:39 5876 0

Снимка https://www.mignews.info

181 преференции изстреляха ученик от последното 21-во до първото място в листата с кандидати за общински съветници на "БСП за България" в Мездра и оттам той директно влиза в общинския съвет.

18-годишният дванадесетокласник в училище "Иван Вазов" Косто Томов Костов е внук на бившия депутат и прокурор Тома Томов и именно това го подтикнало да се захване с политика.

"Имам причина да се кандидатирам. Моето семейство, откакто се знам, се занимава с политика и аз искам да тръгна по пътя на дядо ми, господин Тома Томов, който два мандата е бил народен представител, прокурор и в момента е адвокат. Имам една малка мечта - да стана като него", разказа той пред Нова тв.

Тома Томов бе депутат в 39-ото и 40-то Народно събрание (2001-2009) от "Коалиция за България". Срещу него се води дело за взимане на подкуп като районен прокурор на Оряхово. Беше осъден на 5 г. на първа инстанция, на втора присъдата бе намалена на 3 г. условно, а след отлагания и връщане от третата към втората инстанция постепенно всички обвинения отпаднаха по давност и случаят приключи.

Томов вижда първата си задача като общински съветник в осъществяването на проект за изграждане на спортна зала, каквато няма в Мездра. Като ученик обаче му предстоят две задължителни матури. Първата е по любимият - по думите му - предмет - български език и литература. За втората щял да избере между най-често предпочитаните от зрелостниците - английски и география.

Ако премине успешно държавните зрелостни изпити, щял да кандидатства в специалността "Право", за да последва пътя на дядо си.

Твърди, че дотогава в училище "ще си е както си беше преди. Аз не искам да показвам, че съм общински съветник. В училище съм си ученик, който спазва закона и реда в училището".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови