Трима евродепутати ще обясняват на младежи защо да гласуват на следващите евроизбори

OFFNews 07 юни 2017 в 17:11 3081 2

Българските евродепутати Андрей Ковачев, Илхан Кючюк и Момчил Неков ще участват в дискусията на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?“.

Събитието ще се проведе утре от 10,00 часа в столичния „Гранд хотел София“, зала „Триадица-2“. 

Дебатът ще бъде открит от вицепрезидента Илияна Йотова. Видеообръщение към гостите ще направят евродепутатите Светослав Малинов и Ангел Джамбазки.

На дискусията ще бъдат обсъдени популистките тенденции в Европа. Евродепутатите ще отговорят още на въпроса каква визия предлага Европейският парламент на младите хора и ще мотивират участниците в конференцията да гласуват на следващите евроизбори, като подкрепа за утвъждаване на европейските ценности в периода на криза.

Дискусията е част от проекта „Европа и аз“, по който вече се проведоха 3 дебата между евродепутати и студенти във водещи български университети, онлайн фотоконкурс и фотоизложба. „Европа и аз“ е проект, чиято цел е да провокира интереса и ангажираността на българите към работата на Европейския парламент и възможностите за развитие в рамките на Европейския съюз. Проектът „Европа и аз“ се реализира от Българското училище за политика „Димитър Паница” и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови