Трифонов: Ще подкрепим кабинет на Продължаваме промяната, ще направим компромис

"Аз се съгласих безусловно и бях повече от ясен", заяви лидерът на ИТН

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2021 в 12:56 5045 0

Слави Трифонов

"Има такъв народ" ще подкрепи правителство с мандата на "Продължаваме промяната", обяви в интервю за Петър Волгин от БНР лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Той уточнява, че вчера е имал среща с Кирил Петков и Асен Василев.

Още преди срещата Трифонов бил убеден, че на страната е нужен кабинет и бил готов да изслуша "Продължаваме промяната" с най-голямо внимание.

"Аз се съгласих безусловно и бях повече от ясен", заяви лидерът на ИТН.

"На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години", посочи той.

"За бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се справи с кризите, които предстоят на всички ни - и енергийна, и здравна, и икономическа. (...) Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен", казва още Трифонов.

По думите му неговата партия няма да приеме всичко безрезервно, но ще бъде смирена и ще направят всичко възможно да има правителство:

"Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис", добавя шоуменът политик.

По думите на Трифонов в коалиционните преговори трябва ясно да се разпишат ангажиментите и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото правителство.

Той коментира и слабия резултат на ИТН на изборите за 47-о Народно събрание така:

"Една част от хората, които имаха надежда, че ще се състави правителство с наш мандат, бяха разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за нас. Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели, аз съм практичен човек".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови