Трифонов: Накрая винаги побеждават селяните, а аз съм селянин

Ружа Райчева 06 септември 2022 в 20:04 11938 19

Снимка Стопкадър Фейсбук

Филмът "Великолепната седморка" завършва с репликата:"Накрая винаги побеждават селяните". Накрая винаги побеждават селяните, а аз съм селянин... Мариане.

С тези думи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се обърна към свой привърженик по време на онлайн среща, излъчвано на живо по телевизия 7/8 и Фейсбук. Кандидат-депутатът от ИТН и сценарист Ивайло Вълчев модерираше интервюто.

Ето какво отговори Слави Трифонов на част от поставените въпроси:

Какво стана с имуществената декларация?

Стана интересно. Нали въпросът е да се спазва закона. Според закона, ако не подадеш декларация, провокираш контролните органи да ти направят проверка - КПКОНПИ, НАП и отговорните за този казус. Всъщност единствените, които могат обективно да кажат какво как съм придобил и какви имоти имам, могат да го направят.

Дали проверяват всички не мога да кажа, но при всички случаи проверяват мен. При тази проверка те проверяват какви са моите спестявания, въобще с какво разполагам и т.н. Проверката дали има нещо спечелено, което не е чисто и не е бяло пред държавата, при мен няма такива неща, просто няма. Това е истината.

Защо ИТН излязоха от управляващата коалиция?

Трябваше да има правителство, иначе щеше да стане по-зле, поради обстоятелствата преди няколко месеца. Когато ние имахме участие в парламента, нямаше как да се случи, чисто по обективни причини. Когато ние победихме, аз не исках с моите колеги да се съобразяваме с други хора и да представляваме безпринципна коалиция в името на това да има власт. Предложих правителство на малцинството, което не се получи. Третият път изглежда наистина неприемливо, затова простичко казах, че ако зависи от мен, ще направя всичко възможно, за да има правителство.

Още ли уважаваш Ахмед Доган?

За пръв път съм видял Доган, когато го интервюирах за обръча от фирми. Смятам, че ДПС се превърна в един конгломерат от политика и бизнес, който започна да прилича на нещо много опасно. Иначе Ахмед Доган не съм виждал и не знам какво казва. Г-н Мустафа Кардайъ е лидер на ДПС, него съм го виждал преди години на един светофар.

Защо свали проевроатлантически и проевропейски кабинет?


Аз съм проевроатлантически и проевропейски настроен. Не само това, аз смятам, че това, че България е член на НАТО и ЕС е прекрасно и е едно от най-големите постижения на новата българска история.

БСП е толкова проатлантически и проевропейски настроено, колкото аз съм лилипут. Те обичат Съветския съюз, но са се прегърнали и целунали уста в уста с "Демократична България" в името на властта. Трябва да питаш за тая работа БСП и ДБ, и да ги питаш дали се целуват с език, защото иначе върви на еротика и на секс.

За Кирил Петков и Асен Василев

Като бяха служебни министри, Асен Василев и Кирил Петков дойдоха при нас и искаха да бъдат министри в нашия кабинет. Не харесвам хора, които се предлагат. Малко ми е като с платения секс. Те дойдоха и се предложиха. Трима се предложиха - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

За референдума

Ние ще го реализираме това нещо, защото така. (…) Основната мисия на ИТН в момента е да реализира този референдум, защото е напълно възможно това да бъде правилният път за всички българи. Това е всъщност най-важното и хората трябва да решат как да бъдат управлявани.

За политиката

Политиката е средство, а не цел. За мен това е средство, с което може да се реализират намеренията на една група хора. Това какво ще се случи, зависи от хората, резултатите и намеренията. Това е по-важно от това какво ще се случи в политиката. Политиката е резултат от това, което правят хората. Аз не се чувствам като политик, а като част от хората - един от многото.

За съдебната система

Тая съдебна система могат да си татуират. Само се говори за тая съдебна система, нищо не се прави.

Изповед

Искам да съм най във всяко нещо - искам да е най-добре това, което мога да направя, да е най-правилно и да съм свободен. Не искам мъничко, не искам мъничко, искам най. Толкова години живота така си го водя. Гледам да дам най-много от себе си и да направя най-много за хората, които обичам и за които се грижа.

На въпросите дали би се кандидатирал за президент и дали би влязъл в коалиция с ГЕРБ при евентуално бъдещо управление, Слави Трифонов категорично отговори "не".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

18

kokoten

08.09 2022 в 16:31

Славчо гледа много филми...израза е от "Великолепната седморка" от 1960 г. с Юл Бринър,Стив Макуин,Чарлз Бронсън и др...иронията е в това,че фразата я произнася руснак....

6145

16

kokoten

07.09 2022 в 11:32

...точния превод е:"Накрая винаги печелят селяните",което е различно от побеждават,но му е простено,все пак е чалгар-селендур....

14469

15

случайно прочетох

07.09 2022 в 09:08

''Искам да съм най във всяко нещо - искам да е най-добре това, което мога да направя, да е най-правилно и да съм свободен."

"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш."

А това, което Славуца може, иска или не, е да е селяндур!

6386

13

Zlatko

06.09 2022 в 23:49

Чудя се на всички, ама абсолютно всички медии! До кога и защо ни занимавате с това надрусано и самовлюбено л_й_о?
Спрете да цитирита и публикувате, какво е написал във фейса или казал по 7/8! Ако иска да направи смислено послание, да се яви пред някоя от националните медии или да свика пресконференция.
Тоя и селянин не трябва да се нарича, защото много селяни са свестни хора. Тоя е нашмъркал се жираф с просташко его подплатено от комплекси.

-240

12

редовно четящ

06.09 2022 в 22:54

Във всеки случай не побеждават селтаците, а ти си от тях. Селяните се трудят и уважават чуждия труд. Селтаците са нагли, мързеливи използвачи, на които не им пука за хората край тях.

1810

11

Maxim

06.09 2022 в 22:23

Защо го отразяват, да му правят реклама. Дано да няма толкова олиго.рени, които да гласуват за него и да влезе в парламента.

1220

10

хr4

06.09 2022 в 21:53

Ц, оффф, тоя почва да става мноо досаден!
 
X

Подкастът на OFFNews