Тръгва движение „Аз съм БСП“ на Станишев, онлайн видеа и песни ще мобилизират партията

Антония Чорева 18 юли 2016 в 15:10 5726 10

Лидерът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев стартира инициатива за връщане на ентусиазма в редиците на партията, наречена „Аз съм БСП“, която е подарък за 125 години на столетницата.

Той призовава социалистите да използват хаштага #АзСъмБСП, за да се опита да събере силата на партията.

За инициативата бившият лидер на БСП се съюзява с настоящия Корнелия Нинова. Кампанията вече е стартирала във Фейсбук. Там всеки привърженик и член на партията може да се регистрира и да качи мисъл, клип, спомен или идея, посветени на БСП. От Стефан Данаилов – Ламбо, Велислава Дърева, които скоро се очаква да се регистрират със свои послания - до генералите и обикновените хора, които са членове на лявата партия.

Като например – Първата булка, привърженик на партията и нейният младоженец, вече са направили клип от сватбата си с думите – „Аз съм БСП“, който скоро ще се появи в мрежата. Червените младежи също се въодушевили и се очаква да пуснат във Фейсбук групата лагерният огън, който са запалили на своя сбирка.

„Може да се изпее и да се пусне „Ние сме на всеки километър“, предложи още Станишев.

За да ентусиазира младежите още повече лидерът на ПЕС смята да има състезателен елемент в новата група – 25-те най-добри видеа, могат да бъдат организирани в група до Брюксел, например.

„Това е една готина и свежа кампания, чиято е цел е да зареди със самочувствие членовете и симпатизантите на столетницата, да ги напомпа“, обясни още Станишев.

Инициативата на лидера на ПЕС вече тръгна, регистрациите започнаха, а истинската й сила ще се набере на събора на БСП на Бузлуджа на 29 юли, където ще се празнува и 125 години лява партия в България.

Предвижда се кампанията да набере скорост и да стане водещо движение на левицата и за президентските избори.

На Бузлуджа ще има и специална шатра, където 50-ина от младежите на столетницата ще имат за цел регистрират членове на партията в групата и ще ги накарат да изразят своите емоции в социалната мрежа. На върха ще се раздават и тъмно-червени фланелки, шапки и ленти за коса с надписа „Аз обичам БСП“.

Сергей Станишев си е направил видео селфи, в което с две думи казва, че има нужда от социална справедливост и държавата трябва да върне надеждата на хората. Видеото е качено в страницата на новото движение. „Аз съм Сергей Станишев и съм убеден, че само социалистите могат да дадат справедливост и шанс за всички“, казва той в изявлението си.

Самият Станишев има намерение да публикува съвсем скоро едно от най-прочувствените си изявления, което е произнесъл на Бузлуджа през 2005 година, когато става и премиер на България и тройната коалиция идва на власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

10

ОФчар

18.07 2016 в 17:13

Пази Боже... Изборът м/у Гоцко, Курнелчето и Гея ме натъжава! Къде са Болен и Дудука?

12201

9

nali

18.07 2016 в 16:52

След тези 125 години история изпълнена с теростични атентати, репресии, лагери, диктатура и като цяло антибългарска и античовешка политика трябва да се срамуват с партията си, а не да се "ентусиазират".

12182

6

sawall

18.07 2016 в 15:56

#АзСъмКрадец #АзСъмБСП

12094

5

дони

18.07 2016 в 15:54

Поредната тъпотия сергеева! След тоталния си провал като политик, може да мобилизира само хлебарките в дома си. Дори и това не е сигурно...

13056

3

Какавидков

18.07 2016 в 15:38

След такава новина има само два варианта.
Редакцията да разреши псувните и да натрупа няколко хияди мнения, или да се задоволи с пет съскания праз зъби на умрели от скука читатели.

15256

2

mendi

18.07 2016 в 15:29

Сергоооо тия дето са #бсп не ползват нет :)