БСП и Татяна Дончева се обединиха срещу ГЕРБ

Антония Чорева 12 юли 2016 в 17:20 5722 6

БСП и "Движение 21, чийто лидер е Татяна Дончева, се обединяват не само за изборите за президент, но и за цялостна промяна в управлението на държавата. 

Това стана ясно след среща между двете леви формации в парламента, които обсъждаха евентуална обща кандидатура за изборите. За кандидат не се разбраха, тъй като той не бил цел на срещата, а само за ясни цели за победа на лявото на президентските избори.

"Мутренско-олигархичния модел на ГЕРБ не може да бъде сринат с един замах. Затова са необходими няколко години.

Човекът, който ще се заеме с това (визирайки евентуалният общ кандидат за президент на левицата), ще влезе в ада", заяви Татяна Дончева. По думите й, обединяването на двете партии трябва да има за цел не само махане на модела на ГЕРБ, а на модела, който е създаден от прехода. Дончева дори привлече и десните в битката с този модел - "Лявото и дясното могат да бъдат обединени срещу мутренско-олигархичния модел", каза още тя.

"Отрицание и промяна на модела на ГЕРБ в президентството и в по-широк спектър - във всички сфери на управление", декларира целта на обединението на двете леви партии и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП и "Движение 21" застават и зад много общи идеи - общият им президент трябва да отстоява националните интереси във външната и във вътрешната политика, да е социален. Обединението е също и по темата НАТО и Русия - оставаме в НАТО, но искаме да отворим пътя и да възстановим връзките на България към Русия.

"Националните интереси изискват да премахнем санкциите към Русия", каза Нинова, като даде за пример заради тях колко много пари сме изгубили само от сектора "Земеделие".

В крайна сметка и двете леви партии - БСП и "Движение 21", декларираха, че все пак имат доста различия в детайлите и принципите си, но се обединяват в името на премахване на модела ГЕРБ от управлението на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

1

Руслан

12.07 2016 в 18:36

"Очевидно трябва да търсим широка платформа да отстраним мутрите и мафията от властта, да нормализираме държавата", добави Дончева."

Четеме напътствията на Т.Донч на националното събрание на ДСБ и се чудим дали новата коалиция няма да се казва 21СДТСБ - "21 Социалистическо-Демократски Топки за Силна България"
Разбира се топки тука е алегория на по провисналата част от костовите домати.