Тошко Йорданов: Когато мандатът дойде при нас, ще разберете какво ще направим

Георги А. Ангелов 23 април 2021 в 10:30 4480 1

Снимка БТА/Минко Чернев

Работим по график - когато дойде мандатът при нас, ще разберете какво ще направим. Това каза председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в кулоарите на парламента. Все още няма връчен мандат на "Има такъв народ". "Президентът трябва да ни извика и тогава. То е ясно, че сме ние, но той трябва да го даде", каза още Йорданов.

"Всяко нещо по реда си", каза Йорданов на въпрос дали партията му ще предложи кабинет. "Ще направим това, което трябва да направим, в момента, в който ни дадат мандата. Какво неясно има в това? Не говорим напред. Разберете ме, не говорим напред. Когато президентът, което е в неговите правомощия, прецени, че трябва да връчи мандата, тогава може да ми задавате тези въпроси. Преди това е безсмислено", каза още Тошко Йорданнов.

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителството, обяви тази сутрин премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според реда определен от Конституцията президентът Румен Радев трябва да връчи мандата на втората парламентарна сила - "Има такъв народ". Срокът за предлагане на кабинет за гласуване на парламента е една седмица. Всички партии декларираха желание да подкрепят мандат на ИТН.

Изобщо няма разговори, свързани с каквото и било намерение на "Има такъв народ", каза по-рано днес председателят на "Демократична България" Христо Иванов за слуховете, че вече обсъждат състав на кабинет. "Подобни разговори, свързани с каквото и да било относно тяхно намерение за реализиране на мандат, камо ли министри, изобщо няма", заяви още Иванов.

"Ние си даваме ясно съзнание, че имаме 27 депутати. Трябва да изхождаме от този факт", каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!