Томислав Дончев: Поне няколко кандидат-кмета и една партия са замесени в истерията за децата

OFFNews 09 октомври 2019 в 10:47 2453 1

Томислав Дончев

Има и политическа намеса в масовата истерия в Сливен, Карнобат и Ямбол, където родители панически изведоха децата си от училище след слух, че те ще им бъдат отнети от държавата, защото не са признати от бащите.

Това е мнението на вицепремиера Томислав Дончев (ГЕРБ), който гостува тази сутрин в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви", заяви Дончев.

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”, заяви той и добави: "Първо, това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ. няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация."

Според Томислав Дончев "има външни и вътрешни сили, които са замесени в цялото мероприятие”:

„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори."

Вицепремиерът увери за пореден път, че отнемането на дете е крайна мярка, когато детето живее в опасни за здравето и живота му условия. „Рядка, драстична мярка, която е обект на съдебен контрол”, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови