Томислав Дончев: Едва ли Светлана трябва да шие гоблени вкъщи, като ми е съпруга

OFFNews 11 юни 2018 в 09:54 7636 1

Притеснява ме допускането на колективна отговорност. В една правова държава отговорността е лична. Колективна отговорност на база семейна и друга принадлежност е характерена за други режими – за комунизма за фашизма.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод поисканата му от БХК оставка, заради пост на съпругата му във фейсбук. Публикацията на Светлана Дончева "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата", предизвика вълна от възмущение в социалната мрежа. 

Дончев обясни, че конкретният пост на съпругата му е предизвикан от висока музика. Имало обаче и натрупвания. Не виждам нищо нередно в тези думи, подкрепям я напълно – трябва да има правила, които да бъдат следвани от всички, каза още вицепремиерът.

Той напомни, че жена му не е политик и ма право да изразява лично мнение. 

„След като живее с мен, едва ли трябва да стои вкъщи и да шие гоблени – тя е професионалист, има право на мнение, получи много подкрепа, много критики и дори заплахи”, коментира още Томислав Дончев.

Той уточни, че принципно е против езика на омразата и смята, че стереотипите са нещо опасно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

11.06 2018 в 11:35

Само че г-н Дончев е на власт от 10 години и през тези години нищо не се е променило за добро - нито по отношение намаляването на морковите, нито по отношение увеличението на тоягите. А и не става въпрос за тояги, а най-нормално спазване на основния принцип на всяка правова държава - равенство пред закона. Но г-н Дончев (или неговата партия) се възползват максимално от даването на моркови като услуга за правилно гласуване. Всеки е съгласен с думите на г-Жан Дончева - не е нещо ново или оригинално, но вместо във ФБ може просто да каже това на съпруга си. Той носи отговорност пред всички нас законът да е равен за всички. Така че не приемам точно десетилетни властници да се упражняват в ирония с гоблени и тем подобни остроумия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!