Томислав Дончев чете програмата на БСП: Агитират със схема за изземване на фирми

OFFNews Последна промяна на 09 март 2021 в 15:16 2849 0

Вицепремиерът и кандидат за депутат от ГЕРБ Томислав Дончев чете и анализира предизборната платформа на БСП, става ясно от негова публикация във фейсбук. 

Ако случайно или нарочно четете Предизборната платформа на БСП и стигнете до стр. 13, ще се натъкнете на следния текст: „Приложение на схема за съучастие на държавата в микро-, МСП за нови предприемачи. Условие: откриване на поне 5 нови работни места и запазването им за 15 месеца. Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, пише Дончев. 

Той разяснява и как според него ще работи тази схема. 

Стартирате собствен бизнес, да кажем в сферата на производството. Назначавате 5 души и държавата ви става съдружник, като купува например 10% от вашето дружество. Бизнесът потръгва и назначавате още 5 работници и понеже „Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, държавата купува още 10% от фирмата. Не след дълго, назначавате още 10 души и държавата ви е съдружник с 40% от капитала на дружеството. Ако продължим с тази логика, в момента в който назначите 50 души персонал, фирмата ви ще е станала изцяло държавна!, анализира Дончев. 

Това е „възстановяване на нормалните икономически отношения“, както е записано в началото на същия документ, иронизира икономическата програма на БСП Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови