Тома Томов прогнозира нова Студена война

OFFNews 05 февруари 2018 в 10:15 10329 4

Снимка bTV

Тома Томов

Струва ми се, че в следващите 10–20, може би 30 години, предстои нова студена война, коментира в сутрешния блок на bTV журналистът и депутат от БСП Тома Томов.

„Това, което ние сме преживели, което беше безсмислено, отвратително, което смаза живота на десетки милиони, което съсипа много държави, това вероятно ще се случи, защото еднополюсният момент, когато Америка беше хиперсилата и владееше всичко, свърши. Свърши“, прогнозира той.

Голямото съревнование е започнало. И това съревнование ще се води вероятно и с ядрено оръжие. Ние, а нашата страна, участваме в този конфликт и вашето поколение, за съжаление, ще изживее това нещо“, каза Томов на водещия Антон Хекимян, като припомни опасността от ядрен удар от страна на Северна Корея. Томов добави, че САЩ са без посланик в Южна Корея от доста време, а последният, посочен за поста, се е отказал, след като му казали, че трябва да изготви план за евакуация при извънредна ситуация. „Там може да станат всякакви неща“, каза депутатът.

"Аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разведките, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ – Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо (директорът на ЦРУ - б.р.) във Вашингтон. Това не е било досега", каза Томов. Той добави, че американската Камара на представителите е внесен доклад, според който ФБР използва политическа бухалка от Демократическата партия срещу американския президент, т.е. в самите САЩ има много силна схватка. Ще видим дали Доналд Тръмп ще оцелее, или опонентите му ще спечелят. Тази битка ще се реши до ноември, каза Томов. И обяви, че той е виждал това само по времето на "Уотъргейт".

Тома Томов прогнозира още, че Владимир Путин ще спечели рпезидентските избори в Русия през месец март, но той има проблем вътре в страната със своите елити. Там, по думите му, има един основен проблем, три Д - дом, деца, денги. "Къде са ти децата, къде са ти парите - всичко е на Запад. Те фактически са изнесли трилиони", коментира Томов.

По повод дебата за Истанбулската конвенция Томов определи документа като картонена кула, поддържана от едната страна от Бойко Борисов, а от другата от Сергей Станишев.

"Аз лично съм против Истанбулската конвенция. Този документ има едни прекрасни 30 страници, но другите обяснителни 70 страници са нещо страшно. Българското обществено мнение е много по-важно от мнението на ПЕС", каза Томов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.02 2018 в 15:07

Защото, тогава твоето е също толкова активно мероприятие.
На политическите коментатори работата им е да обясняват къде какво се е случило, и какво значи това. Което е и написано. Сигурно това е едно от възможните обяснения на събитията, сигурно има и други. Щом имаш друго - съобщи го. А заявление от типа "бе то е така, ама на тебе носа ти е крив", в отговор на политически коментар, се нарича другояче. Не точно смислен разговор по реален проблем.

23293

2

Стефан

05.02 2018 в 13:47

А да опиташ да го опровергаеш нещо по същество?
 
X

Да помогнем на украинските деца!