Тома Биков: Няма да водим разговори с кабинета, докато Бойко Рашков е част от него

OFFNews 12 декември 2021 в 09:30 5140 6

Снимка Архив

„Няма да водим никакви разговори с новия кабинет докато Бойко Рашков е част от него. Ако искат да направят конституционна реформа, например, нека махнат Рашков и да говорим. Докато този човек е там, няма да говорим“, каза Тома Биков от ГЕРБ по bTV.

Неговата задача не е да се бори с корупцията, а да прави чадър на тези, които ще управляват. И ако някой не слуша, да го контролира, убеден е депутатът.

„Казахме, че искаме да имаме конструктивен подход. Присъствието на Рашков не ни дава тази възможност. За нас това е червена линия, която не можем да прескочим“, каза Биков.

Той допълни, че ГЕРБ ще гласува против кабинета „Петков“.

Според него било много възможно правителството да се окаже проводник на корпоративни интереси. И даде пример с номинирани за министри, които биха могли да защитават интересите на бранша, в който са работили досега - на транспорта и на здрвеопазването.

Той зададе и въпроса защо досега Бойко Рашков не е реагирал на разкритията, които бяха направени за здравния министър Стойчо Кацаров във връзка с намерението му да слее 2 болници. За това има подадени и сигнали в антикорупционната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови