Тодор Танев: Реформаторският блок е в развод. Скоро той ще има по-нова форма

OFFNews 19 март 2016 в 10:28 4253 13

Снимка БГНЕС, архив

Предаването и приемането на властта в МОН между бившия министър на образованието проф. Тодор Танев и наследилата го на поста Меглена Кунева

Опозицията е вътре в самия Реформаторски блок. Разводът се случва в момента, но той не е с правителството.

Това заяви бившият министър на образованието и настоящ съветник на премиера Бойко Борисов проф. Тодор Танев пред Нова тв.

По думите му скоро "Реформаторският блок ще има малко по-нова форма", за което гражданите в РБ щели да помогнат. "Тези, които махнаха гражданите от Реформаторския блок са само една от партиите - Движение България на гражданите", каза още проф. Танев.

"ДБГ има в своите редове политици, които са били действащи, които имат опита и значително по-малко ентусиазъм и идеализъм. А ДСБ - Радан Кънев и фигури около него - нямат достатъчно политически опит, а опит около политиката, и са хора малко пуритани.

Радан не е в добра позиция - от една страна, избирателите му се възмущават от всичко, което не е чисто, а от друга, той не може да изпусне властта, защото след това дълго време няма да го има."

На следващите избори сама ДСБ ще има още по-малко проценти отколкото има до момента. Простата логика принуждава тази партия да намери новия път и аз вярвам, че ще го намери".

Проф. Танев коментира и медийното отразяване на ставащото в Реформаторския блок с думите:

"Прави ли ви впечатление, че ДСБ нямат добри връзки в медиите, а ДБГ имат? Това предполага какво излиза публично, особено в страна като България, където медиите са доста концентрирани като собственост".

Бившият образователен министър сподели, че докато е управлявал МОН е имало предожения за кадрови назначения. Радан Кънев му предложил парламентарен секретар, който по-късно Танев уволнил.

"Аз я уволних. Не играеше отборно, създаваше някои интриги. Все пак да прекарваш дълго време в парламента..."

Той за пореден път защити разследваната от ДАНС шефка на кабинета му Мюйессер Солак:

"С госпожа Солак работихме много добре. ДАНС й отне достъпа до секретни документи. Това е всичко. От мен не е искано повече от това. Причината за атаката по медиите срещу нея дойде заедно с една националистична вълна. Както и да е. Тя ще изчисти името си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!