Тодор Тагарев: Има обрат, Украйна ще удържи. В Русия има призиви Путин да се оттегли

OFFNews 12 септември 2022 в 09:16 4482 1

Тодор Тагарев

Снимка БТА/Архив

Тодор Тагарев

Свидетели сме на обрат. Шест месеца следяхме дали руските войски напредват и доколко украинските сили успяват да отбраняват определени позиции. Вече въпросът не е дали Украйна ще удържи. Категорично ясно е, че Украйна ще удържи. Не само ще удържи, но и ще възстанови поне част, но надяваме се, всички окупирани територии.

Това заяви бившият министър на отбраната Тодор Тагарев пред bTV. Той посочи, че досега украинският президент Володимир Зеленски и командването на страната нарочно не са разкривали истинските си намерения и са провели информационната кампания така, че цялото внимание да бъде насочено на юг към Херсон.

"Русия очевидно се хвана на идеята, че основното контранастъпление ще е на юг. От тези, които успя да мобилизира, всички бяха изпратени там. Русия практически нямаше никакви резерви на изток, където беше нанесен ударът", каза Тагарев.

По думите му в момента Украйна категорично има психологическо превъзходство пред Русия.  Според него за организирането на контраофанзивата си украинците много са разчитали на военната помощ от запад, особено на високоточното въоръжение.

Тодор Тагарев очаква, че руската офанзива ще продължи, но че кръгът около руския президент Владимир Путин е склонен да промени отношението си към войната. "Масовото население в Русия не е играло роля. В Москва и Петербург има призиви Путин да се оттегли", заяви той.

Тагарев посочи, че критиците на Путин се увеличават, като сред тях е и президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров, макар да се старае говори по-внимателно. Основните критики идва от още по-крайни позиции от тази на Путин, заяви бившият министър на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

12.09 2022 в 10:07

Това че героична Украйна удържа стана ясно на всички военни експерти още след първата седмица на войната, когато се провали блицкрига на путян. Ясно беше дори на здраво мислещите цивилни. Единствените, които продължават да вЕрват в пълната победата на путю и на светвния комунизъм са гуменгадев-путинякът, янев, димитър стоянов, сVининова, копейкин, волният п(с)идеров и гумен пУтков!