Тикви полетяха към МС на 150 ден от протеста

OFFNews 05 декември 2020 в 15:35 5007 0

Протестна демонстрация отбелязва 150 дни недоволство на жълтите павета. Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи срещу правителството и главния прокурор.

По-рано протестиращи заявиха пред БНР, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще: "Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят"

"Смятам, че протестът изпълни ролята си, защото това беше нашата цел – да покажем истинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това", заяви протестиращ.

"Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, искаме промяна, а не, както всички казват, подмяна", каза друг недоволен гражданин.

Протестиращи от "Системата ни убива" поискаха оставката на правителството и призоваха присъстващите да хвърлят тикви по сградата на Министерския съвет.

Малко преди 16.00ч. протестиращи нахлуха на виенския пазар, като премахнаха огражденията пред входа. По-късно се опитаха да нахлуят централата на ГЕРБ. Демонстрантите блокираха кръстовището на "Орлов мост".

149-и антиправителствен протест се проведе във Варна. Недоволните се събраха в палатковия лагер за да поискат отново оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Акцията във Варна е в подкрепа на 150-ия протест в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови