Цветанов за Кънев: Не може да се държим като на седянка

OFFNwes 23 април 2015 в 15:15 3175 3

Цветан Цветанов

"Смятате ли, че ми приляга на мен като председател на парламентарна група да говоря дали един гард е отишъл да купува кисело мляко. Политиката в България трябва да бъде изведена на малко по-високо ниво. Не може да се държим като на някаква махленска седянка."

Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира думите на съпредседателя на групата на Реформаторския блок Радан Кънев, който обяви, че трябва да се намали броят на хората, охранявани от НСО и спомена, че някои от тях изпращат гардовете си за кисело мляко.

„Не може да превръщаме парламента в някакъв повод за някакви провокационни теми, които могат да бъдат вкарани в обществото. Разберете, ние ще се държим отговорно към всяка една тема. Аз от уважение към вас съм застанал пред камерата. Аз дори бях казал, че не искам да коментираме и да влизаме на нивото на някакво махленско говорене. Има комисии, на които тези законопроекти са минали на първо четене", коментира още Цветанов.

По думите му темата за сектор "Сигурност" е много чувствителна и трябва да се внимава, когато се говори за нея.

На въпрос колко души охранява в момента НСО, Цветанов коментира, че има повече спекулативен елемент, отколкото реален разговор.

"Когато наближават и местни избори всеки ще се мъчи да вади карти от джоба си, за да може да прави своята популярност по-широка, но когато говорим по тези теми трябва да бъдем много по-обрани и диалогични. От ГЕРБ няма да чуете подобен подход, няма да подобно поведение", предупреди Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!