Цветанов във Вашингтон: Световният еврейски конгрес оценил високо шествието на толератността

OFFNews 25 март 2019 в 10:12 3262 5

Снимка Пресцентър - ГЕРБ

Цветан Цветанов и Робърт Сингер

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участва в годишната конференция на Американо-израелския комитет за обществени връзки, която се провежда във Вашингтон (САЩ), съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

В рамките на конференцията Цветан Цветанов проведе среща с вицепрезидента на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер, който изрази висока оценка за шествието на толерантността и единението, проведено в София на 10 март т. г. по повод 76 години от историческото спасяване на българските евреи през 1943 г., се допълва в съобщението.

Според Сингер това събитие е показало толерантността и хуманността на българския народ.

Той споделил, че е имал възможност в разговори с други балкански лидери да представи тази инициатива.

Цветан Цветанов го уверил, че българската страна има желание да превърне това шествие в ежегодно събитие.

Робърт Сингер даде много висока оценка и за ролята на Цветан Цветанов като вицепремиер и министър на вътрешните работи по признаването на военното крило на Хизбула за терористична организация, допълва пресцентърът.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна и с президента на вашингтонския офис на Американския еврейски комитет Тоби Дершовиц. Двамата изразиха високо мнение за нивото на двустранното сътрудничество при противодействието на антисемитски и други прояви на омраза. Дершовиц отбеляза, че българският народ е приятелски настроен към еврейския и това се доказва от поредица събития в българската история. Също така, според Дершовиц, заслужава да бъде отбелязано определянето от страна на правителството на Бойко Борисов на специален координатор за борба с антисемитизма, както и приемането на работното определение за антисемитизма на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Утре конференцията продължава с изказвания на вицепрезидента на САЩ Майкъл Пенс, държавния секретар на САЩ Майк Помпео, лидера на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър, кмета на Ню Йорк Бил де Блазио и много други конгресмени и сенатори. Във вторник се очаква да произнесе реч и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху. В рамките на конференцията продължават и двустранните срещи на Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

25.03 2019 в 13:58

И що медиите не споменават га на Цвъцкото ни ша му дават думата. Барем командировъчните да си оправдае. Щото тоз ционистки конгрес интересите на Израел си защитава.
За българските като ГаД ЗаеБи за Балкан са грижи .

3910

4

Georgi Gracata

25.03 2019 в 13:04

Цецко нещо ти кроят шапка,пожарникара вместо да гаси поддържа огъня не вдява,че без тебе няма ГЕРБ.Виж поговори там с нашите хора,че само ти можеш да спечелиш загубено битка.

10372

3

elbarbudo

25.03 2019 в 11:01

Дреме им на началниците за някакъв апартамент.

12319

2

Чичо ви

25.03 2019 в 10:26

За апартамента какво казаха?

10571

1

Hissarion

25.03 2019 в 10:16

Ние тука си се възмущаваме, а Цвъко пак е на поклонение отвъд океана и му дреме на перчема.