Цветанов: В хибридната атака срещу България бяха подведени международни политици

OFFNews 12 октомври 2018 в 14:13 2895 0

В хибридната атака спрямо България и институциите бяха подведени много от международните политици, с които ние сме в изключително добри отношения, но те много бързо се разграничиха от първоначалните си постове и подкрепиха усилията на българските власти и резултатите от началния етап на разследването.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод международния отзук за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова и това дали според него има намеса на БСП в първоначалните критики. 

"Свободата на словото няма ограничения, всеки един може да напише всичко, да го сподели в социалните мрежи по начин, по който сметне за необходимо, но трябва да се придържаме както към журналистическа, така и към политическа хигиена", обясни той.

Цветанов призова "да се поинтересуваме и тези, които направиха съответните бдения, протести защо всъщност приложиха този механизъм за очерняне на страната, смятайки, че ще спечелят бъдещ политически дивидент".,

Цветанов не смята, че някъде е обидил депутата от БСП Елена Йончева, така че да има причина да го съди. По-рано днес стана ясно, че тя има намерениетода съди него и Делян Добрев в България и Страсбург за клевета по неин адрес.

"В страната има разделение на властите и всеки може да потърси правата си в съда или пред компетентната институция, която има отношение, като комисията за дискриминация в случая", подчерта Цветан Цветанов и добави, че уважава Йончева като разследващ журналист.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече партията му да "поръчва" неудобни депутати. Може би БСП имат подобна практика, защото си спомням периода, в който тяхната структура работеше много силно за дискредитирането на ГЕРБ през 2013 г. и моето лично, допълни Цветанов. Доказателство бил анонимният сигнал, внесен в прокуратурата, за подслушване с "кечери".
Отношенията в управляващата коалиция са добри, работни, в понеделник предстои коалиционен съвет,увери в отговор на въпрос Цветан Цветанов.

Вчера председателят на ПГ"Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че има намерение на срещата да постави въпроса за реформата в МВР и подчерта, че за "Атака" на дневен ред все още стои и оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови