Цветанов: Ще питаме повече хората, сгрешихме за президентския вот

ОFFNews Последна промяна на 17 януари 2017 в 10:04 3768 6

Вътрешното допитване в ГЕРБ е една от формулите да имаме реален диалог със структурите и е добро начало да получаваме информация за желанията на хората.

Това каза пред бТВ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Той заяви, че предложението идва от структурите на партията: "Те искат да има комуникация при взимането на важните политически решения. Това е важно и от гледна точка и на кандидат-президентската ни кампания, защото знаете, че нашата двойка беше обявена много късно и структурите останаха далече от тези процеси."

По думите на Цветанов от партията го оценяват като грешка и затова търсят правилната форма, с която да дадат възможност на повече хора активно да участват в една такава комуникация с ръководството на партията. 

"Това, което сме направили в тази анкета, е да представим секторни политики, приоритетни на следващия управленски мандат. Както и партиите, с които можем да си партнираме, да сформираме мнозинства и да правим стабилно правителство", обясни Цветанов. 

По повод възможна коалиция с БСП депутатът смята, че трябва да се съобразяваме с вота на избирателите, когато отиваме на избори. "Както се съобразихме с вота на избирателите и признахме избора на Румен Радев за президент, така се съобразяваме и с вота от референдума, който получи подкрепа над 2,5 млн", каза Цветанов. 

По думите му оставката на правителството е бил морален акт и при тези събития в цяла Европа правителството трябва да има твърдата, сериозна парламентарна подкрепа. 

"Ние искаме да се представим много добре със секторните политики, а българските избиратели могат да преценят кой какво може да направи в един управленски мандат. Начинът, по който се държим в 43-я парламент, показва, че сме с протегната ръка към всички политически групи по важните национални приоритети на държавата. Всички трябва да говорят на един език и да намерят пресечната точка по обществения и националния интерес." , обясни Цветанов. 

По повод оценката на ДСБ за сектора "Сигурност" на кабинета Борисов Цветанов припомни, че от ДСБ имат свой представител в МВР - Цвятко Георгиев, който е заместник- министър на вътрешните работи. "Бяха положени максимални усилия да се покрият щетите от управлението на Орешарски и Йовчев. Самият факт, че направихме законодателни промени, които очертаха правната платформа, на която да продължи тази реформа, са от значение. Но има какво още да се желае.", каза той. 

Един човек е невинен до произнасяме на съда, така Цветанов коментира отстраняването от длъжност на кмета на Пловдив Иван Тотев. Убеден съм, че истината ще излезе наяве. Ще проведем срещи със структурите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10355

5

neverland

02.02 2017 в 16:58

Или са подходили арогантно в стил "магаре да изкарам ще го изберат"
Или просто не знаят и не умеят да изследват и анализират обществените нагласи

Възможен е финта нарочно да са я изтигнали с идеята да загуби, после с идеята за предсрочни избори, после с идеята за някакви тънки сметки...
Знам ли, прекалено много неща могат да се объркат, времевият диапазон е половин година...прекалено много хора са забъркани, трудно за напасване ми се вижда.
Малко в стил Къща от карти ми идва, заговори, еврейски намеси...

12167

3

поп Дръвчо

17.01 2017 в 11:38

Ще питате, зер. Ако мен питате, се махайте. По възможност в затвора де, ама аз знам че няма дедо мраз.

14751

1

Нострадамус

17.01 2017 в 10:25

Далаверите на групировката ГЕРБ - Борисов, Цветанов, кметовете на София, Пловдив и Бургас -Фандъкова, Тотев и Николов НЯМАТ КРАЙ: ОТКРАДНАТИ СА МИЛИАРДИ от бюджета, от обществени поръчки, от саниране, от пътища и магистрали, и от Европейското финансиране, но прокуратурата още спи зимен сън!!!