Цветанов се отказал от имунитета си в първия ден на парламента

OFFNews 28 октомври 2014 в 08:31 2656 1

Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е отказал от имунитета си още в първия ден на новия парламент.

Това заяви самият той в ефира на Нова телевизия тази сутрин. 

Цветанов е депозирал писмо в администрацията на парламента, с което, ако главният прокурор Сотир Цацаров му поиска имунитета, да може той да бъде даден. 

Това действие на Цветанов е заради дело от 2012 година водено срещу него от съдия Мирослава Тодорова за клевета. 

По актуалните политически теми бившият вътрешен министър коментира, че днес от 10 часа в зала "Запад" в Народното събрание Борисов ще се срещне с всички лидери на парламентарно представените партии, но без Волен Сидеров. 

На срещата ще се обсъдят последните условия и преговори около съставянето на нов кабинет, като Борисов ще направи и последен опит да си осигури твърдо мнозинство от Реформаторите и Патриотичния фронт. 

Според Цветанов вариантът за нови избори веднага е категорично не на дневен ред. 

"Вчера Бойко Борисов обяви 3 варианта за състав на нов кабинет. Всичко зависи от политическите лидери днес. Вчерашните изказвания от трибуната на 43-тото НС за нас бяха обнадеждаващи, че се очертава силен управленски мандат. Ето г-жа Цецка Цачева бе избрана с 219 гласа "за", 1 "въздържал" се Радан Кънев и "против" от групата на "Атака". 

Именно по повод гласа на лидера на ДСБ Радан Кънев Цветанов коментира, че ако съпредседателят на ПГ на РБ е искал да каже нещо против избора на Цачева за председател на парламента, то той е трябвало да се обади на дебата и дискусиите относно нейния избор. 

'Моето уважение към принципната позиция на Кънев, но имаше дебат и той не се обади. Може и да прави по този начин знак към своите избиратели, но ние също го правим този знак. Голяма част от избирателите на ГЕРБ искат избори веднага.  Ние не се плашим от нов вот, но кой ще приеме актуализацията, ако не този парламент и кой е този парламент, който ще приеме актуализация в предизборна ситуация", коментира Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови