Цветанов призова за незабавно разследване по санкциите на САЩ

OFFNews 03 юни 2021 в 10:22 2288 0

Снимка republikanci.bg

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов призова българските институции незабвно да разследват "обявените мотиви, свързани с корупционни интереси и търговия с влияние" от наложените санкции за корупция от САЩ на български олигарси.

"Винаги съм бил последователен политик, с принципна позиция по отношение на геополитическото позициониране на България, а именно към евроатлантическата ориентация, в стратегическо партньорство със САЩ.

Не само на думи, а чрез действията ми като министър на вътрешните работи и впоследствие като депутат. В това число, позицията ми спрямо Хизбула, спрямо руските интереси, които са в ущърб на българските, включително, реализирането на “Турски поток”, енергийните проекти, модернизацията на българската армия с многоцелеви изтребител F-16 за придобиване на оперативна съвместимост с държавите от НАТО, случаят “Скрипал” и много други.

В този контекст новината за санкциите на САЩ, спрямо публични личности в България, предизвиква сериозна загриженост. Обявените мотиви, свързани с корупционни интереси и търговия с влияние трябва незабавно да бъдат разследвани от компетентните български институции!", написа в профила си във Фейсбук председателят бовшият заместник председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!