Цветанов: Президентът завижда за успехите на премиера

OFFNews 11 ноември 2017 в 12:53 6164 1

Президентът и опозицията трябва да подкрепят централния нападател в момента - Бойко Борисов, призова в Ловеч зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод интервюто на държавния глава пред БНТ в петък.

Според Цветанов нищо в думите на президента не показва, че той е обединител на нацията. "Това, което ми направи впечатление е, че въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите на страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество", заяви Цветанов.

Той припомни, че след срещите на премиера Бойко Борисов в Брюксел преди дни страната ни е получила 739 млн. лв. за автомагистрала "Струма".

"Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата", коментира Цветанов. Според него причината била завист от страна на президента към това, което прави Бойко Борисов. Затова държавният глава се чувствал некомфортно и търсел умишлен сблъсък. 

Цветанов е в Ловеч на научната конференция „100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“. Двудневният форум се организира от Община Ловеч и политолозите Антон Тодоров и Тома Биков. „Когато говорим за Болшевишкия преврат, няма начин да не кажем какво се случи, какви бяха последствията не само за България, а за Балканите, за Източна Европа. Последствията от болшевишките събития оставиха много лоша следа за бъдещето ни. Нека да припомним, че този режим и всичко това, което се случваше, имаше за цел да се води постоянно въоръжена борба. Нека си спомним за взривената църква в София „Света Неделя“. Това беше начинът, по който се градеше образът на комунистическата партия“, подчерта Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. 

Той посочи, че комунизмът е отклонил държавата ни от европейския й път. Той допълни, че е много трудно да се обясни, че 28 години след като вече ние консумираме демокрацията, нямаше ясната политическа воля за разкриването на досиетата и търсенето на истината. „Едва в първия мандат на кабинета Борисов имаше политическата воля да можем действително тези над един милион информационни единици да бъдат предадени на комисията и всички, които имат интерес да се запознават, да пишат своите статии, а ние да разясняваме и показваме и на децата и на младите хора какво е било преди“, каза още Цветанов при откриването на форума.

По думите му и днес трябва да си задаваме въпроса къде щеше да бъде България, ако не беше в ЕС, в НАТО, ако не бе тръгнала по европейския път. „Виждаме какво е влиянието на Русия в Западните Балкани. Единственият начин да предпазим и Западните Балкани от подобно влияние е като акцентираме върху европейската перспектива пред тях по време на европредседателството“, коментира Цветан Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

1

reKontra

11.11 2017 в 15:45

Ц.Ц : "Той посочи, че комунизмът е отклонил държавата ни от европейския й път. Той допълни, че е много трудно да се обясни, че 28 години след като вече ние консумираме демокрацията, нямаше ясната политическа воля за разкриването на досиетата и търсенето на истината."

Я,кажи,Цвъки, ти като един от главните управляващи какво направи през тези три правителства? Особена заслуга имате и за закопаването на народа с милиарди дългове щото "Лихвата е изгодна". Който има повече от 2 молекули мозък е разбра,че това,което си казал не е това,което е. Т.е Абсолютна некадърност и безхаберие цари при вас.
Няма какво да ви се завижда. Събуди се!