Цветанов: Президентът да каже как е финансирана кампанията му

OFFNews 16 декември 2018 в 11:58 5878 0

Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му. Той трябва да отговори на съмненията, че социално слаби са финансирали кампанията. Как е възможно един социално слаб човек, който трудно може да поеме своите собствени разходи, да отдели 400 лв. за кандидат-президентската кампания на Радев? - заяви днес в Банско председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Прозрачността е изключително важна за всеки един изборен процес. Всички тези съмнения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали можем да говорим за определени зависимости. Затова е редно всеки, който иска да вземе ролята на ментор в обществото, първо да отговори на всички тези подозрения, каза Цветанов.

По думите му президентът Радев не изпълнява основната си функция на обединител и не допринася за осъществяването на пълноценен и градивен диалог между партиите и институциите, а даже напротив:

„Трудно ми е да си представя как би изглеждал един КСНС, на който Радев ще трябва да събере представителите на всички онези институции, които той ежедневно напада.“

Според Цветанов е важно в период на предизборна кампания да се направи отчет на постигнатото във всички общини и на реализираните проекти:

„Евровотът е важен, защото европейската солидарност ни дават възможност да реализираме политиките на българското правителство, а общините да се възползват от еврофинансирането, за да подобряват инфраструктурата и да осигуряват на гражданите по-добра среда за живот.”

В края на годината можем да отчетем, че няма община, която да не е получила целеви средства. Това е резултат от добрата събираемост и от добре свършената работа на институциите и на правителството, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Трябва да осъзнаем важността на това, което ни очаква. Нашите опоненти ще увеличават противопоставянето, защото нямат друг полезен ход. БСП не могат да имат успешно управление, доказали са го. Нека си спомним какво бе състоянието на АМ „Струма” при управлението на Орешарски. Затова нека да дадем подкрепа за правителството и за парламентарното мнозинство и да се подготвим за предстоящите европейски и местни избори, призова Цветанов.

Убеден съм, че това, което е като прогноза, в мандата на настоящата Европейска комисия и на Европейския парламент, България ще се присъедини към Шенгенското пространство, може би на две стъпки. Първата стъпка ще бъде само за въздушното пространство на Шенген. Това ще бъде достатъчно силен аргумент за усилията, които полага българското правителство през последните години, твърди Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови