Цветанов: Позицията на Радев за Венецуела не кореспондира с тази на развитите демокрации

OFFNews 11 февруари 2019 в 19:41 3786 15

Президентът Румен Радев обслужва интересите на опозицията и се е превърнал в техен говорител. По темата с Венецуела той зае позиция, която не кореспондира с тази на развитите демокрации и нашите партньори от ЕС и САЩ.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с над 400 членове и симпатизанти на ГЕРБ-Шумен.

Цветанов е на мнение, че с наближаването на изборите ще зачестят опитите от страна на БСП "за дискредитиране на успешните политики на ГЕРБ, довели до видими резултати."

Нашите политически опоненти трудно могат да приемат сегашната политическа стабилност и икономическо развитие. Затова когато те ни атакуват, ние трябва да им припомним каква беше ситуацията по време на тяхното управление и да я сравним със ситуацията сега. Събираемостта в приходните агенции от 2014 г. се е увеличила с 50%, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. Въз основа на тези добри показатели се очаква догодина доходите да се повишат с още 10%. БВП от 2014 г. се е увеличил с 36% и сега е 116 млрд. лв., а от 11,5% безработица през 2014 г. – днес е около 5% и дори очакваме да падне, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата, констатира Цветан Цветанов.

Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места. При ГЕРБ този процес е демократичен. Очаквам около края на март да сме готови с всички имена, каза той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза, че амбицията на партията е да има минимум 6 евродепутати в следващия Европейски парламент, като дори ще насочи усилията си да вкара още един свой представител в ЕП и така общият им брой да стане 7.

Цветанов съобщи още, че след края на европейските избори ще бъде направен обширен анализ на резултатите, които трябва да покажат каква е била ангажираността на всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

13

ЛАФЪРДИЕВ

11.02 2019 в 22:37

Само не разбрах!!! Де Цвъцко я видя таз развита демокрация у нас..
В думите на Баце към умните и интелегентните ли: "Изтеглих си хората и останахте една шепа на жълтите павета!".. А в останалото време изпод магнолията плачкаше - " АЗ спИчелих.. Ама що не управлявам.." Га нямаше патерица за това..