Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цветанов: Патриотите ме искаха за вътрешен министър, но ПГ има нужда от мен

OFFNews 09 май 2017 в 09:55 2848 2

Снимка bTV

Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вероятно отново ще стане председател на вътрешната комисия в Народното събрание, обяви самият той в интервю за сутрешния блок на bTV.  

Цветанов разкри, че с Бойко Борисов провели интересен разговор на тема кой да е новият вътрешен министър. Имало предложение от Обединените патриоти това отново да е Цветан Цветанов, както в първото правителство на Борисов. Тогава обаче възникнал въпросът кой ще го замести като председател на парламентарната група, при положение че в опозиция са 80 депутати от БСП и 26 от ДПС.

"Парламентарната група е изключителна отговорност, за да бъде сплотена и да имаме парламентарна подкрепа", коментира Цветанов. Така от "дългата резервна скамейка" била извадена кандидатурата на Валентин Радев, който според Цветанов ще се справи добре на поста във вътрешното министерство.

Зам. председателят на ГЕРБ коментира и ресор "Правосъдие", в който изненадващо бяха назначени двама души в кабинета - Цецка Цачева като правосъден министър и Екатерина Захариева като вицепремиер, отговорен за съдебната реформа.

Преди Цветанов в студиото на bTV бе бившият правосъден министър и радетел за задълбочена съдебна реформа Христо Иванов, който коментира, че схемата е следната: Цачева ще имитира съдебна реформа, докато пази главния прокурор Цацаров, а Екатерина Захариева ще замита пред Брюксел. Цветан Цветанов отхвърли тези твърдения, като каза, че уважава Христо Иванов, но зад действията му прозирали личните политически амбиции като лидер на "Да, България". "Христо Иванов бе човекът с пълна политическа подкрепа в парламента от ГЕРБ, Реформаторския блок и други парламентарни групи. Но нека не бъркаме необходимите реформи с личните амбиции. Той предпочете да прави личен политически проект. Извинете, ние знаехме, че когато подаде оставка, това беше целта", каза Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12761

2

cepcem

09.05 2017 в 11:20

Всички го искат, та за това си го прехвърлят с думите: вие го вземете ... неее, вие го вземете.

42249

1

Denis Rizanov

09.05 2017 в 10:12

Бай Ставри от ЦСЗ и той има нужда от тебе!
Айде марш!
 
X

Подкастът на OFFNews