Цветанов: ГЕРБ няма да отстъпи образованието и финансите

ОFFNews 23 април 2017 в 19:37 4887 2

Снимка БГНЕС

ГЕРБ няма да отстъпи от две министерства - на образованието и финансите, при съставянето на кабинета, заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. 

"Образованието - това беше основен акцент в нашата предизборна кампания и смятам, че основният министерски пост, който трябва също да бъде за ГЕРБ, е финансовият", коментира Цветанов. Много е важна приходната част на бюджета и как се управляват финансите на страната, смята той.

По думите му разпределението на постовете все още не е обсъждано и единственият сигурен такъв е премиерският за Бойко Борисов. Според Цветанов това партийният лидер да е министър-председател е европейска практика и не би трябвало да се обсъжда като въпрос. 

Цветанов заяви, че мнозинството, формирано от ГЕРБ и Обединените патриоти, е крехко, но за реализиране на политиките ще се търси подкрепа и от другите парламентарни групи.

Зам.-председателят отхвърли думите на лидера на БСП, че ГЕРБ е направила прекалено много компромиси. Според Цветанов, заради скандала с Георги Гергов, БСП ще намира отдушник в атаки срещу ГЕРБ в парламента. 

"БСП имат огромен проблем. Самият факт, че по този начин си решават партийните проблеми означава, че те винаги са участвали и са генерирали съответни задкулисни игри, които под една или друга форма са били в публичното пространство и са били част от тази паралелна държава, за която Корнелия Нинова постоянно говори", категоричен бе Цветанов.  

Той нарече Столетницата странна партия и заяви, че освен паралелна държава, съществува и паралелна партия на БСП, готова да реагира на искания на лидера си.

"БСП е странна партия, защото имат многообразие от различни интереси и винаги всичко е на базата на компромисите. И когато Корнелия Нинова ни обвинява по този начин, нека да кажем как стана тя председател. Тя стана от компромисите, които направи, и получи пълната подкрепа точно на Георги Гергов", каза Цветанов. 








 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови