Цветан Цветанов учредява партията си 'Републиканци за България'

OFFNews 27 септември 2020 в 13:58 3143 0

Снимка Десислава Кулелиева, БНТ

Бившият член на ГЕРБ Цветан Цветанов днес учреди партията си "Републиканци за България". Учредителното събрание започна с химна „Ода на радостта”, изпълнен на живо от съучредителя на партията - оперният певец Георги Пандуров.

В "Интер Експо Център" в София Цветанов заяви, че позиционира проекта си в център-дясно и обявява за приоритет на партията евроатлантическата посока на развитие на страната, съобщава БНТ.

"Нашата цел е промяна на днешното статукво, промяна на днешния модел на управление и ясната визия за хоризонт, който трябва да има пред страната ни заедно с енергичните професионалисти, които има в бъдещия проект „Републиканци за България“, заяви Цветанов по-рано днес пред БНР.

„В никакъв случай не бих каза, че подкрепям Румен Радев, а бих казал, че подкрепям демократично мислещите български граждани, които излизат спонтанно на протести вече над 80 дни. Това, което трябва да се знае, е, че политиката е форма и начин, в която трябва да търсиш правилните решения за държавата, а не да се задоволява само с личното его или с егото и функционирането на политическата партия, към която принадлежиш. Днес повече от всякога се нуждаем и от честни избори, които трябва да бъдат проведени. И това, което наблюдаваме през последните месеци, а и този страх от евентуален служебен кабинет, който по конституция има права само да проведе честни и прозрачни парламентарни избори, защото за всички е ясно, че каквито и решения да вземе един служебен кабинет, ако те не съответстват на пътя на държавата – ЕС, НАТО и евроатлантическото партньорство, всички знаем, че парламентът винаги може да направи съответните решения да бъдат променени, ако служебният кабинет е превишил правомощията си“.

Според Цветанов, новата партия няма да е лидерска и няма да е концентрирана около един човек:

“Републиканци за България” няма да се управлява от джипка, от която се раздават пари без никаква отчетност."

"В края на едно ефективно управление ще имаме ефективно електронно управление, с което да знаем, че всички българи ще могат да гласуват по електронен път – това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който вирее в определени райони", каза Цветанов

В състава на партията влизат бившият председател на парламентарната Комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев. Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови