Цветан Цветанов се притече на помощ на българските розопроизводители (снимки и видео)

OFFNews 02 юни 2021 в 15:33 3096 0

В розовите масиви на село Климент, община Карлово, област Пловдив председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и Теодор Шойлеков - член на Изпълнителния съвет на  "Републиканци за България" се включиха в розобера тази сутрин в 5:30ч, съобщи пресцентъра на партията. "Този бранш изпитва затруднения и има нужда да бъде подкрепен. Теодор Шойлеков каза, че е важно да се усети удоволствието от брането на розите. „Това цвете е визитката на България“", се казва още в съобщението. 

„Важно е да има хора, които да са съпричастни и да помогнем, както и да дадем повече гласност на това, с което всички свързват България“, заяви Цветан Цветанов.

„Заедно ще успеем да спасим розопроизводството“, категорични са Цветанов и Шойлеков, според пресцентъра. 

"Поканих един мой приятел от София да помогне. По-важно е да изпитаме удоволствието от брането на цветовете на розите", казва Теодор Шойлеков, член на изпълнителния комитет на партията на "Републиканците", във видео публикувано в социалните мрежи. "Приятелят от София" е Цветан Цветанов. 

Казанлъшки розопроизводители обявиха, че тази година няма да берат розовите си масиви заради срещу ниската изкупна цена, която предлагат фирмите-преработватели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови