Цветан Цветанов на форум с Доналд Тръмп

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2017 в 08:08 4807 3

Цветан Цветанов с Рекс Тилерсън

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с новия Държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън, съобщават от пресцентъра на партията. Двамата разговаряха по време на 64-та Националната молитвена закуска във Вашингтон, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. 

Тилерсън беше утвърден от Сената късно снощи. Цветанов му пожела много успехи на новия пост, както и двустранните отношения между България и САЩ да продължат да се развиват в същата възходяща посока, както през последните години.

Тази година Молитвената закуска имаше по-специален характер - на нея за първи път присъства новоизбраният президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп и неговият вицепрезидент Майк Пенс.

Освен Цветанов, там присъства от българска страна и областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев.

В своята реч Доналд Тръмп призова към религиозна толерантност, но в същото време и към непримиримост към негативни явления като международният тероризъм. Тръмп заяви, че всички религии са важни и никой не бива да страда заради своята вярвания. "Трябва да си спомним за всички честни мюсюлмани, подложени на гонения от Ислямска държава, за всички християни и юдеи, които Ислямска държава преследва".

Различни участници в закуската разказаха за трудни периоди от своя живот, които са успели да преодолеят посредством вярата в Бог, със силата на духа и с вяра в човешкия хуманизъм.

Националната молитвена закуска се организирана от Конгреса на Съединените щати. Молитвената закуска се провежда всеки първи четвъртък на месец февруари от 1953 г. насам. Първоначално замислена като религиозно мероприятие, днес Националната молитвена закуска е едноседмичен форум на политическия, социален и бизнес елит, по време на който се обсъждат глобални теми като религиозна толерантност, взаимопомощ, социални и икономически перспективи пред света.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

3

Стефан

03.02 2017 в 13:38

А Тръмп знае ли че тоз е бил там?:))
На това мероприятие може да отиде всеки, който си плати. Обаче билетите са скъпи. Цецо, от де взе парите за матинето, от тъста, или от тъщата?

7080

2

Rado Metala

03.02 2017 в 12:23

Няма нищо по-естествено да поздравиш един човек за новото му назначение.Но да изтъкваш този факт,та дори и със снимка,на мен ми идва в повече.

11714

1

OTBPAT

03.02 2017 в 08:56

Тоя сигурен ли е с кой се здрависва? За хамериканеца става въпрос :)