Quantcast

Цирк в парламента заради маската на Павел Шопов от ''Атака''

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2020 в 18:24 5145 0

Павел Шопов

Депутатът от "Атака" Павел Шопов напусна залата на парламента, след като беше отстранен за едно заседание заради възпрепятстване на нормалната работа на НС.

Той е и с наложена дисциплинарна мярка "порицание". Целият скандал беше провокиран от отказа на Шопов да носи предпазна маска в пленарната зала.

Първоначално заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов прикани депутата от "Атака" да напусне залата.

Шопов обаче отказа както да си сложи маска, така и да напусне. Квесторите, които бяха помолени да се намесят, не успяха да го изведат.

Лично аз се обадих на РЗИ-София. Чакаме всеки момент да дойдат, да ви направят констативен протокол - акт, обърна се Симеонов към Шопов.

По настояване на "БСП за България" депутатът от "Атака" получи възможност да се изкаже.

Той заяви, че има определена процедура, по която се налагат наказания, и нарече Валери Симеонов "несъстоятелен и нелегитимен заместник-председател на Народното събрание".

След тези думи Симеонов му отне думата и го прикани да освободи трибуната, но Шопов продължи изказването си и затова му беше наложена дисциплинарната мярка - отстраняване за едно заседание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !