ЦИК реши: ВОЛЯ трябва да махне националния знак на ВВС от агитационните си материали

OFFNews Последна промяна на 06 май 2019 в 08:21 2467 0

Централата избирателна комисия постанови премахване на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция "ВОЛЯ - Българските родолюбци".

На 5 май ЦИК установи, че е налице нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които застрашават държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства от коалиция "ВОЛЯ - Българските Родолюбци".

Решението е в отговор на официалния сигнал, който бе изпратен на 4 май от Министерството на отбраната, за неправомерно използване от коалицията на знак за национална принадлежност на Военновъздушните сили. Така ЦИК установи нарушение на забраната за използване на агитационни материали, което накърнява добрите нрави.

Ценралната избирателна комисия постанови премахване на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалицията и упълномощи председателя на ЦИК да състави акт за установените нарушения.

Реакцията от страна на коалицията не закъсня, като може да се види, че беше сменена корицата на страницата им във Фейсбук към 02:00 ч. тази сутрин.

Преди и след

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !