Quantcast

ЦИК обявява от кои райони влизат партийните лидери

ОFFNews Последна промяна на 12 октомври 2014 в 08:42 1098 4

Централната избирателна комисия трябва да обяви днес окончателното разпределение на депутатите по мандати. Очаква се това да стане след заседанието, насрочено за 16:30 часа.

Вече изчете крайният срок избраните в два избирателни района да определят от кой район ще са народни представители в следващия парламент. Става въпрос за 18 избраници, сред които лидерите на повечето парламентарно представено партии - Бойко Борисов, Михаил Миков, Лютви Местан, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов. В списъка са още Атанас Атанасов от Реформаторския блок и Ивайло Калфин от АБВ.

От избраните за депутати 19 са с преференции. Няколко от тях, избрани по схемата 9/9 от листите на ГЕРБ, се отказаха, тъй като се смята, че са избрано погрешно заради съвпадението на номерата им в списъка и номера на партията в бюлетината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.10 2014 в 11:05

Очаквах с любопитство да видя ,дали и ГЕРБ ще постъпят като БСП по казуса 15/15.Спомням си дори, колко подигравателен коментар тогава направи Б.Б.Очаквано, най "демократично" постъпиха ДПС и ГЕРБ.

12.10 2014 в 10:30

Няма как гербаджиите да признаят девятките, защото във всички големи партии, избираемите места се плащат и парите отиват частично в партийните каси и частично в дерибеите.

В БСП, Дъбов продаваше местата така - 300 хиляди за водач на листа и 150-200 хиляди за втория, според шансовете да влезе в съответния район. В ГЕРБ местата ги продава Цецо, като там тарифата е индивидуална за всеки конкретен случай и се движи в много широки граници.

На фона на това, няма как деветите в листите да изместят хора, платили сумарно над милион само на Цецо, а отделно сходна сума и в касата.

Бойко отдавна не е това, което беше в ГЕРБ. "Партията" вече е зряла и вътре групировките по интереси са обособени, като знаят как да си защитават интереса и имат самочувствието да го правят. Като следствие, партията е държи Цецо, а не Бойко.

На фона на това, какво се учудвате, че грешките с преференциите не минаха, макар и от кумува срама.

12.10 2014 в 10:03

Значи БСП призна резултата 15.15, а ГЕРБ натири девятките! И как моля да се съглася, че ГЕРБ е демократична партия? Излиза, че избирателите на ГЕРБ не гласуват съзнателно, а както им наредят! Е може ли със заплахи и диктат да се управлява? Къде остана демокрацията?

12.10 2014 в 09:12

Отиват да гласуват главно неграмотни и нискообразовани. Затова са феномените 15/15 и 9/9. При това положение България няма да се оправи.