Цецка Цачева пое изцяло вината за загубата на изборите и оневини ГЕРБ

OFFNews 17 декември 2016 в 16:45 8538 7

Снимка БГНЕС

"Президентските избори бяха мажоритарни, не ги загуби ГЕРБ, а аз. Да бъда кандидат за президент не беше лично мое решение, а на колективния орган. Аз съм човек, който е дисциплиниран и приех."

Това заяви пред "Дарик" Цецка Цачева, като добави, че Борисов и партията са подценили важността на изборите.

"След оставката сме заявили позиция, че мнозинството не може да бъде достатъчно стабилно. Животът е толкова динамичен, постоянно изникват проблеми като трагедията в Хитрино. Имаме и резултата от референдума, който задължава политиците да извършат промени в изборното законодателство. Заявихме, че бихме подкрепили правителство на Реформаторския блок ако бъдат постигнати мерките, заявени от гражданите, но това е трудно постижимо", допълни тя и подчерта, че партийният ѝ лидер няма да е премиер на Реформаторите.

Тя сподели мнение, че немската система на провеждане на избори е неприложима в българската действителност, тъй като действащата Конституция ясно фиксира точния брой на депутатите. Според нея обаче тази система може да се модифицира, но трябват воля и работа.

Тя обясни, че два ще бъдат основните проблеми, свързани с изборното законодателство - разпределението на държавата на райони и какво ще се случи с вота в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!