Цецка Цачева подала сигнал до Цацаров и ДАНС заради срива в Търговския регистър

OFFNews 17 август 2018 в 11:21 2086 2

Снимка БГНЕС, архив

Министърът на правосъдието Цецка Цачева в петък е подала сигнал до ДАНС, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи заради срива в системата на Търговския регистър.

Не може да не се търсят отговорни, когато България няколко дни е без Търговски регистър, заяви днес правосъдният министър в ефира на bTV.

Цачева посочи, че решението за санкциите ще се вземе, след като излязат докладите на службите, които търсят причините за проблема, но отказа да коментира дали според нея става въпрос за саботаж.

Тя каза още, че през септември 2017 г. е получила доклад от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, в който са били посочени 6 мерки, които да гарантират безпроблемната работа на регистъра. Цачева разпоредила всички те да се изпълнят, като осигурила и финансовото надграждане на регистъра.

Правосъдният министър каза, че не знае дали фирма "Лирекс БГ" ООД, която отговаря за поддръжката на Търговския регистър, е печелила обществена поръчка за тази дейност и преди настоящия договор от май 2018 г. Цачева посочи, че за миналата година са били дадени 4 млн. лв. за сигурността на системата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

18.08 2018 в 22:23

Йок, цецке, няма да ти помогне. Вече и децата вденаха, че акълът ти е колкото на подчинената ти. По времето, когато си "вземала вишо", такива не ги вземаха даже в пехотата, заради слабоумие. Само в зоологическата градина, на алеята с маймуните. Да веселят малките деца.