Цецка Бачкова: Нямам нужда от подкрепата на Радан Кънев

Ружа Райчева 12 февруари 2022 в 11:26 3763 0

Снимка Архив

Нямам нужда от подкрепата на бивш лидер в лицето на Радан Кънев. Мисля, че имам достатъчно добра програма и визия за бъдещето на партията и се надявам, че това ще е аргументът, заради който ще гласуват за мен. 

Това заяви зам.-председателят на "Демократи за силна България" Цецка Бачкова преди началото на XVII Национално събрание на партията. Тя е един от двамата кандидати за председателското място заедно с ген. Атанас Атанасов. 

"Радан Кънев не е заявявал подкрепа за никой от кандидатите. Ние водим конкуренция с ген. Атанасов за идеите за бъдещето на ДСБ. Радан Кънев ще отсъства, но ще отправи своето послание към делегатите по време на форума", обясни Бачкова. 

Тя заяви, че влиза на конгреса с оптимизъм и вяра, че делегатите на конгреса ще имат сили да поставят едно ново начало на партията си:

"Да вървим към повече енергия, повече млади лица и по-активно участие на българските демократи в политиката. Не се е случил дебат между мен и ген. Атанасов. Надявам се, че на днешното заседание ще можем да отговорим на всички въпроси, които вълнуват членовете на партията."

Цецка Бачкова каза, че независимо от днешния резултат, ще работи за това "Демократична България" и в частност ДСБ да са максимално полезни на настоящото управление. 

"Ще работя за това да сме по-активни в отстояването на десни политики и всички цели в програмата на ДБ. Някой ден, надявам се след пълен мандат, да излезем с ясни резултати какво сме свършили – кои реформи сме успели да реализираме", коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews