Национално събрание на ДСБ избира нов председател

Ружа Райчева 12 февруари 2022 в 09:19 1985 0

„Демократи за силна България“ избират председател на партията на Национално събрание в НДК от 11 часа. Кандидатите са двама – досегашният лидер ген. Атанас Атанасов и зам.-председателят на ДСБ Цецка Бачкова.

Преди седмица евродепутатът Радан Кънев обяви, че няма да се кандидатира за поста. "Не мисля, че човек трябва да се връща в роля, в която е бил. Рядко става по-добре", аргументира се той. 

Днес ген. Атанас Атанасов заяви пред БНР, че е готов за втори мандат:

„Ще се боря за доверието на актива на партията, защото смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим в периода на моя мандат - от извънпарламентарна политическа сила, 2017 г., сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и е част от управлението на страната през своето представителство в парламента“.

По думите му на днешния форум ще бъде препотвърдено участието на партията в обединението „Демократична България“ – част от управляващата четворна коалиция.

Неговият конкурент Цецка Бачкова от своя страна смята, че ДСБ има нужда от промяна и нови лица. „Трябва да сме изключително активни политически, защото дясното е в един процес на преструктуриране и ДСБ би следвало да отстояваме това място. Именно това ме мотивира и да се кандидатирам“, коментира Бачкова пред БНР.

Днес Националното събрание ще изслуша доклад на ген. Атанасов, след което ще има политическа дискусия, а след това започва изборът на нов председател и ръководство на ДСБ.

В края на заседанието форумът ще приеме и резолюция на XVII Национално събрание на "Демократи за силна България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови