Цацаров откри проблеми в яз. Бели Искър

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2017 в 12:36 3775 2

Цацаров откри проблеми в яз. Бели Искър

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов за констатирани проблеми на яз. "Бели Искър". 

Писмото е резюлирано до министрите на околната среда, на икономиката, на регионалното развитие и до кмета на София с искане да се изпълнят препоръките по възможно най-бързия начин.

Язовир „Бели Искър“ има констатирани проблеми и затова са подготвени проекти за реконструкция на язовирната стена. Това каза пред журналисти в Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Яз. „Бели Искър“ има акт за държавна собственост. В същото време концесионерът „Софийска вода“ стопанисва язовира, съгласно концесионния договор. Затова работим заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството, за да може да се намери най-добрата форма. Той се нуждае от конструкция на стената. Има изготвени няколко проекта. Последният ни разговор с министъра на регионалното развитие е, че ще бъде възложено на областния управител на София да избере съответния проект, защото това не е лесно. Проектите са на различна стойност“, коментира Фандъкова и уточни, че там работата е експертна.

„Ние ще съдействаме и ще подкрепим с всичко, което може, защото ангажиментът на концесионера е текущата поддръжка. Това е капиталова инвестиция и затова сме се договорили, че това ще бъде извършено от областния управител. Яз. „Бели Искър“ има проблеми, които са констатирани и точно затова са подготвени и тези проекти, за да бъде реконструирана язовирната стена. Има частична реконструкция преди години – първи етап и е необходимо да бъде довършена“, каза още Йорданка Фандъкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8162

2

sawall

22.11 2017 в 15:48

Цацаров отправя искания и дава нареждания на министри, язовирна стена с проблеми, никой не знае кой е отговорен за такива ситуации (но "работят" за да намирали формат!), ко стаа тука...

2947

1

theprofet

22.11 2017 в 13:50

Цацката почна и от язовири да разбира. Нормално, след като реформира успешно цялата съдебна система и сега няма работа горкия.