Цацаров: Оценката в евродоклада за съдебната система е най-много 4,50

OFFNews 29 януари 2015 в 10:47 3278 6

Цацаров: Оценката в евродоклада за съдебната система е най-много 4,50

Според главния прокурор Сотир Цацаров оценката, която докладът на Европейската комисия поставил на българската съдебна система, е най-много 4.50.

Обвинител номер едно анонсира първите действия, които ще бъдат приети в прокуратурата във връзка с препоръките, записани в документа.

Следващата седмица държавното обвинение ще представи предложение за създаване на структура, която да се занимава с корупционните дела. Ще бъдат обявени и промени в Наказателно-процесуалния кодекс за превенция на "масовото осуетяване на изпълнението на влезли в сила присъди". Анонсът си главният прокурор направи, без да влезе в конкретни подробности.

Най-общ беше и коментарът му за доклада на Европейската комисия. Според него той не показва отчайващо изоставане на България от Румъния, но това е документ, в който няма отличници, въпреки позитивните, по думите му, оценки за държавното обвинение.

Изказването на главния прокурор дойдe преди ключовото заседание на Висшия съдебен съвет, на което трябва да бъде избран следващ председател на Върховния касационен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!