Цацаров: 13 са обвиняеми за изборни престъпления, четирима са задържани

OFFNews 03 ноември 2019 в 10:01 1112 0

"С 200 са се увеличили преписките по сигнали за нарушения само във вчерашния ден. Преписките са общо 1317. От тях 56 са изпратени за специални проверки". Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров, който гласува на балотажа в Пловдив.

"Обвиняемите лица са 13. Досега имаме 95 досъдебни производства. Общо четирима са с мярка “задържане под стража”, добави обвинител номер 1.

Той коментира и ареста на бившия кмет на община Гърмен Ахмед Башев.

"Бившият кмет на Гърмен е задържан за 24 часа. Арестуван е във връзка с купуване на гласове. Купуването на гласове е било за един кандидат", каза той.

Цацаров посочи и че в Горна Оряховица са задържани три лица с подозрение за купуване на гласове.

"Нарушения има навсякъде, но по-скоро всички са свързани с компетенцията на ЦИК, а не на прокуратурата", коментира Цацаров.

Главният прокурор обяви и че не се притеснява от факта, че държавният глава Румен Радев все още не е подписал указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.

"Защо да ме притеснява това, че президентът не е подписал указа за назначаването на Иван Гешев. Никой не очаква той да вземе решение между два тура. Пълният стенографски протокол от заседанието на ВСС беше публикуван в четвъртък. Това също е причина за забавянето', завърши Сотир Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!