Татяна Дончева: На ПП им трябва мястото на вътрешен министър за Андрей Гюров

OFFNews 12 юни 2022 в 12:48 14116 1

На "Продължаваме промяната" им трябва мястото на вътрешен министър за Андрей Гюров, заяви Татяна Дончева пред bTV, като уточни, че това е слух, но от достоверен източник, който я изненадал.

Гюров е икономист и председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната". Той бе номиниран за управител на БНБ и изтеглен след номинацията на Любомир Каримански от "Има такъв народ".

Гюров не е коментирал информацията на този етап.

Георги Свиленски от БСП заяви, че името му не е било предлагано, но министерството е от квотата на ПП.

„Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на „Продължаваме промяната“, каза още Дончева по повод предложението той да стане шеф на комисията.

Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и "управляващите се занимават с глупости".

„Сценаристите мъчат да се ситуират в политическия живот на България - каза Татяна Дончева по адрес на ИТН. - Те вероятно си мислят, че политиката е една дейност по разделяне на пари, обаче се оказва, че това не е съвсем така. Парите, който има да си ги дели, си ги дели. Но трябва да се извършат и други неща."

Разпада на четворната коалиция тя коментира така:

"Когато натресеш правителство, което не може да се справи с никакви задачи и гледат на политиката като шоу, ти не си решаваш проблемите, ти ги разтегляш във времето, докато в един момент не ти писне“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови