Quantcast

Татяна Дончев: В листите на "Движение 21" жените са 57%

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2014 в 11:54 3754 0

"57% от кандидатите в листите са жени, но това не е феминизъм. Просто жените не изпадат в тежки депресии".

Това обяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева на среща със симпатизанти в Пазарджик.

По-големият брой на жените показва желанието ни да поемем нещата в ръцете си, когато на мъжете това им се струва тежка задача, уточни Дончева.

"В движението се събрахме хора, които искат сами да участват в промяната и са доказани с своите области професионалисти. Знаем много добре, че хората, които имат занаят и професия са много по-свободни в решенията си – и по отношение на влизането, и по отношение на излизането от политиката

Това са хора, които могат да носят отговорност и ежедневно взимат решения за служителите си, за фирмите си. Това са хора, които не чакат някоя партия да им даде служба, какъвто дефект имат големите партии.

Идеята на „Движение 21” e за малка електорална партия по подобие на тези в САЩ и в Западна Европа. Там няма непременно релация да си шеф в партията и едновременно областен управител, например", обяви още лидерът на "Движение 21".

Тя отново каза, че по проблемите на България са нужни практични решения, а не да се робува на някаква доктрина за ляво и дясно, съществувала преди 200 години.

По думите й в партията й има хора, които произлизат от БСП, но не са били нейна номенклатура, има и центристи, които са работили с НДСВ, както и симпатизанти на сините

"ГЕРБ може да си мисли, че ще има най – много депутати, но с поведението си показват, че нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили", каза още Дончева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !