Тагарев няма да подаде оставка

Кристина Минчева 28 февруари 2024 в 15:41 1532 5

Тодор Тагарев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че няма да подаде оставка. Тя му бе поискана днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски

"Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай Денков ще подаде оставката на целия кабинет. Не виждам защо да бързам с два дни, няма смисъл", каза Тагарев.

Той посочи, че информира и двете политически сили в кабинета и е готов да говори с тях в "какъвто и да било формат". Тагарев сподели, че е присъствал на събирането на ПП-ДБ снощи по тяхна покана и е изяснил всичките им въпроси, доколкото може да се споделя информация по този въпрос (доставките на военна помощ за Украйна), "защото тук говорим за война".

На въпрос защо атаките срещу него идват именно от ГЕРБ, които са партньори на ПП-ДБ в управлението, военният министър отговори, че "в евроатлантическата общност е престижно да се помага на Украйна и тук може би има някаква борба кой има принос за този престиж".

"Аз бих казал, че принос има кабинетът, ние работим с пълно разбиране, че трябва да помагаме на Украйна и разчитаме и на подкрепа в парламента. Така че всички страни са важни и няма нужда да се борим кой повече помага", каза Тагарев.

Той заяви, че е доволен от комисията по отбрана, която е решила да разгледа въпроса с това каква помощ предоставяме на Украйна. По думите му, помагайки на Украйна, ние помагаме на себе си.

"Ако Украйна се защити, ще имаме една по-добра сигурност в Европа. България е една от страните, които ѝ доставят пропорционално най-много помощ. Предоставили сме значителни обеми - над 7 хил. тона материални средства, основно боеприпаси. Ако ги смятаме във вагони, това са някъде 140-150 вагона. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и др. Ще продължим да правим това според нашите възможности”, заключи министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

5

ob1

28.02 2024 в 17:57

А на кое правителство е заслуга? На чорапа ли?

135

4

Far Rider

28.02 2024 в 17:13

Откакто циганката дето го хвалеше замина за Германия сега се хвали сам. Изпратеното в Украйна не е заслуга на това правителство. За 9 месеца не успяха да организират транспорта на БТР-ите. Представете си в случай на война какъв хаос ще е. Ааа, да> Той разчита НАТО да ни пази. Онези, които заявиха, че няма да изпратят нито един войник в Украйна и които са изпратили общо 36% от обещаната помощ. И стига сте виждали всичко в розово щом става дума за Продължаваме Подмяната. Нека сме реалисти. Иначе за хората които приемат желаното за реалност си има определение от психологията.

-1650

3

ob1

28.02 2024 в 16:33

Айде стига герберски опорки сте ръсили!

"До встъпването на кабинета, помощта, която е дадена е на стойност 13 млн. евро. Към този момент, помощта, която сме дали само от складовете на армията се остойностява на 47 млн. евро"
Кое според вас е по-добре?

Ма според тиквата "и един болт" не сме пратили. Щом тиквата и прасето плюят по Тагарев ще да е добър.

135

2

Far Rider

28.02 2024 в 16:10

Каква оставка?? Командировки и безхаберие до дупка!

500

1

781000

28.02 2024 в 16:00

Колкото повече "помагаме", толкова по-малко се получава. Всички до един сте СРАМ.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика